Allmänt

På väg att förblöda

2010-09-09 03:19 #0 av: Ing-Marie

Svensk speedway blöder. Blöder alldeles för mycket. Något måste göras innan svensk speedway förblöder.

forbloda.jpg

Smederna i konkurs, Getingarna i konkurs, Rospiggarna degraderar sig själv till Allsvenskan på grund av dålig ekonomi. Västervik har ekonomiska problem, Solkatterna och Valsarna har stora problem med ekonomin. Fortsätter det så här så har vi snart bara några klubbar kvar på ett litet lokalt utrymme och det är i Småland. Sverige är stort. Från Ystad i söder till Haparanda i norr. Tänk er synen att i hela detta namn finns några speedwayklubbar i Småland. Då är sporten utrotningshotad, som man säger bland djuren i naturen.

Vad finns då att göra? Jag tycker att klubbarna tillsammans med sponsorerna äger cyklarna och förarna tas i de egna leden. De ska mer eller mindre vara amatörer och ha arbete vid sidan om. Skippa dessa utländska förare och de svenskar som åker runt på olika tävlingar. De är för dyra för svensk speedway.

Stopp säger du nu. Vad ska vi då ha i den internationella speedwayen? Jo den internationella speedwayen kan man väl se som att det är en uppgift för landslaget förbundskapten och han har ju svenska förare som är med i proffscirkusen. Jämför med fotbollens och hockeyns förbunskaptener.

Jamen våra inhemska förare kommer ju inte att få rutin om de bara ska köra nationell klubbspeedway. Återigen hänvisar jag till fotboll och hockey. Hur får dessa spelare som bara spelar nationellt rutin? De får ju så pass mycket rutin att de värvas till proffslag utomlands. Låt detsamma ske inom speedwayen.

Hur ska vi få publik att komma när inte de stora är med. Det fungerar i andra sporter så varför inte i speedway. Speedwayen dras dessutom inte med huliganer så speedwayen skulle kunna bli riktiga familjetillställningar. Kan inte klubbarna tillsammans med sponsorer ordna riktiga folkfester när det är speedwaytävlingar. Lite tivoöiliknande för barnen och stånd med lotterier och en massa annat. Varför inte ha små speedwaycyklar och en liten bana vid sidan om

Kommer man på något sätt att få publik av hela familjer att komma tror jag att sponsorerna får ett annat intresse också. De har ju fler att rikta sin reklam mot och helt nya förutsättningar.

En annan tanke är också att låta division 1 bara bestå av 250 cc cyklar så juniorerna slipper gå direkt från 80 till 500. Sedan låter man kanske en tredje del av heaten i Allsvenskan bestå av 250 cc och resten 500. På detta sätt kanske fler ungdomar håller sig hela och fortsätter med speedway.

Ja detta var lite funderingar jag har. Det som är helt klart är att något måste göras och det snabbt.

Anmäl
2010-09-09 19:44 #1 av: Leffe

Det ligger mycket i det du skriver

Anmäl
2010-09-15 13:17 #2 av: Kjelle

Du har helt rätt.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.