Allmänt

Hur syns Ni?

2009-09-05 09:10 #0 av: Tatsja

Nu när mörkret är här så måste ni tänka på att synas för både din egen skull och bilister som kommer på vägen

Eftersom jag är både bilförare och hundägare så måste jag bara påpeka vikten av att synas. Många gånger när man är ute och kör så har folk mörka kläder på sig. Syns nästan inte alls. Speciellt om det inte finns gatlampor. Som hundägare och även om jag bara är ute och går när det börjar skymma, så försöker jag göra allt för att synas.

Har extra reflexer på rollatorn. Reflexväst eller reflexjacka. Min hund har reflex på kopplet. Allt för att jag vill bilförare ska se mig och Tatsja.
Även i bilen ligger det en väst och band. Tänk om jag får stopp på bilen en mörk kväll eller natt, då vill jag synas för andra bilister och undvika att bli påkörd.

Ser många barn ute på kvällarna, även mindre barn. Inga reflexer varken på jacka eller byxor. Hur tror ni den personen som kör på dem känner sig? Betona för barnen att det är viktigt att ha reflexen på. Helst väst eller en jacka. Finns många som har insydda reflexer.

Tyvärr är det många som tror att det räcker med gatbelysningen i stan, men det är svårt då också. Kommer man körande, så är det inte lätt att se dig som vill över gatan. Belysning och väta gör det svårt. Därför kan en reflex göra att du syns bättre.

Så snälla. För er egen skull och min. Sätt på er reflexer. Det är en billig livförsäkring.

Tatsja/sajtvärd på fotboll

Hur syns ni?

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-09-07 16:10 #1 av: EvaG

Mörkrets årstid närmar sej.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2009-09-08 09:59 #2 av: Tatsja

Ja och det många glömmer bort är att även i stadens ljus, kan det vara svårt för bilisten att se just dig. Har man då reflexer på sig, så syns man mycket bättre.

Jag har rollatorn full med reflexer, Leffe vet, då han sett den. Sen har jag både väst och en reflexjacka. Allt beroende på väder och vind.

Har provat sätta reflex på Tatsja, men då kastar hon sig ner på marken och börjar gnugga sig, sen när hon reser sig upp, så ligger reflexen kvar på marken. Detta gäller även väst för hund.

 Tur jag syns i alla fall. En väst kostar inte mer än 30 kronor på ÖB, så det är en billig livförsäkring

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.